Online open dag organiseren

Voor het onderwijs is een (online) open dag een van de beste mogelijkheden aankomend studenten voor de onderwijsinstelling te interesseren en te laten ervaren wat een studie inhoud. Organiseer online open dag als virtueel evenement

Online open dag is een visitekaartje 

Door het coronavirus zijn bijna alle fysiek open dagen in het onderwijs komen te vervallen. Een online open dag is nu voor veel onderwijsinstellingen een van de beste manieren om zich te presenteren aan aankomende studenten en hen te interesseren in de school en het studieaanbod. Het is het visitekaartje van de instelling. Een goede organisatie is hierbij belangrijk. Aankomend studenten geven aan dat een goede organisatie en begeleiding een van de belangrijkste beoordelingscriteria is bij hun schoolkeuze. Een professionele en goed georganiseerde online open dag is een unieke kans positief op te vallen bij ongeveer 250000 studenten die jaarlijks hun studiekeuze maken.

Bij een online open dag wordt de interesse van de aankomend student beter vastgelegd en kan deze gerichter worden geholpen bij het maken van de juiste studiekeuze

Student kan beter en gerichter worden geholpen bij het maken van de juiste studiekeuze

Bij een online open dag worden de interesses (touchpoints) van de aankomend student in data vastgelegd. Met deze informatie kan de school de aankomend student veel gerichter helpen en ondersteunen met het maken van de juiste studiekeuze.

Het aangelegde profiel van de aankomende student bij registratie en de vastgelegde interesses op de online open dag zijn waardevolle instrumenten voor de Student journey en Student recruitment.

EtPerron5 : Samen de online open dag tot een succes maken

EtPerron5 zorgt samen met de onderwijsinstelling dat de online open dag een succes wordt. Zowel voor de school als de aankomende studenten. We beseffen dat voor veel onderwijsinstellingen een online open dag als een evenement iets nieuws is en onwennig aanvoelt. EtPerron5 deelt dan ook graag haar kennis, kunde, inzichten en ervaring in het onderwijs. We ondersteunen, adviseren, trainen organisatie en medewerkers in de voorbereiding en de werkwijze tijdens de online open dag. Na de open dag analyseren en interpreteren we de bezoekers data  en ondersteunen we desgewenst bij het maken een en uitvoeren van de lead opvolging.

Afhankelijk van de wensen nemen we, samen met onze platform partner,  de technische implementatie en planning voor onze rekening, de gehele organisatie of alles wat daar tussenin zit.

Meer weten hoe we samen jouw online open dag tot een nog groter succes kunnen maken!

Online open dag als virtueel evenement

Een online open dag is veel meer dan een reeks van online presentaties aangevuld met de mogelijkheid om te chatten met medewerkers van de onderwijsinstelling en studenten. In een virtuele omgeving komt de sfeer en uitstraling van de school volledig tot zijn recht en kan aankomende studenten een bijna fysieke beleving worden gegeven. Naast een centraal (live) programma waarin de school centraal staat worden side-track programma’s gemaakt waarin presentaties, proefcollege’s, rondleidingen etc van de verschillende opleidingen aan bod komen.

Een virtuele hal met informatiestands zorgt ervoor dat de aankomende student alle informatie aangeboden krijgt met content in verschillende formats inclusief een directe call-to-action.

In netwerkruimtes wordt zowel 1-op-1 als in groepsverband contact gelegd tussen studenten, ouders, decanen, studieadviseurs etc .

 Features om de beleving voor gebruikers nog aangenamer te maken

  • Een online open dag met EtPerron5 is mobiel vriendelijk.
  • Fontsize en text-to-speech functionaliteit voor mensen met een zichtbeperking
  • Online open dag kan ook na deze dag beschikbaar blijven zodat content beschikbaar blijft
  • Gamification functionaliteit
  • Alle informatie en afdelingen op 1 centrale plek beschikbaar