Virtueel evenement maakt van online open dag unieke belevenis voor aankomende studenten

Voor onderwijsinstelling unieke kans zich te presenteren

Voorlopig kunnen de open dagen die onderwijsinstellingen periodiek organiseren voor aankomend studenten fysiek niet worden georganiseerd. Hiermee gaat voor de school een belangrijke mogelijkheid verloren om aankomend studenten te interesseren voor de school en het studieaanbod. In het voorjaar hebben onderwijsinstellingen snel geschakeld door open dagen op enige wijze online te organiseren. Veel onderwijsinstellingen zijn zoekende hoe online open dagen goed en structureel vorm te geven.

Voor aankomend studenten is een goede organisatie een van de belangrijke beoordelingscriteria bij het maken van een studiekeuze. Het belang van goed georganiseerde online open dag is dan ook niet te onderschatten.

Maak van een online open dag een virtueel evenement. Hierbij creëren we een omgeving waarin de uitstraling van de school tot uiting komt en we aankomende studenten een bijna fysieke beleving geven.

De interesse van de aankomend student wordt beter vastgelegd. Hierdoor kan deze gerichter worden geholpen bij het maken van de juiste studiekeuze

Content is op 1 centrale plek beschikbaar en student wordt uitgedaagd interactief deel te nemen.

Studenten stellen direct al hun vragen stellen aan de aanwezige medewerkers en volgen rondleidingen, proefcolleges etc. Informatie en content is op 1 centrale plek beschikbaar. De informatiemarkt leidt de student naar de juiste opleiding of onderwerp waar zij belangstelling voor heeft. Gamification wordt gebruikt om extra aandacht voor bepaalde onderwerpen te leggen.

Groter bereik, geen logistieke vraagstukken en duurzaam

Een virtuele open dag is voor iedere aankomende student, ouders en verzorgers te volgen zonder te hoeven reizen. Logistieke vraagstukken zijn er dan ook niet en een virtueel evenement is een duurzame, milieuvriendelijke oplossing.

Online open dag is waardevol instrument in de Student journey

Het aangelegde profiel van de aankomende student bij registratie en de vastgelegde interesses op de online open dag zijn waardevolle data en instrumenten voor de Student journey.

EtPerron5 : Samen maken we een succes van de online open dag

EtPerron5 zorgt samen met de onderwijsinstelling dat online virtuele evenement een succes wordt. Zowel voor de school als de aankomende studenten. We beseffen dat voor veel onderwijsinstellingen een online open dag als een evenement iets nieuws is en onwennig aanvoelt. Het vraagt ook een wat andere aanpak dan een gewone open dag. We delen graag onze kennis, kunde, inzichten en ervaring in het onderwijs. We ondersteunen, adviseren, trainen organisatie en medewerkers in de voorbereiding en de werkwijze tijdens het evenement. Na de open dag analyseren en interpreteren we de bezoekers data  en ondersteunen we desgewenst bij het maken een en uitvoeren van de lead opvolging.