Subsidieregeling digitaliseren

De corona crisis heeft ons inmiddels geleerd dat digitaliseren niet langer nut maar noodzaak is geworden om in de toekomst relevant te blijven. Heb jij plannen om de dienstverlening aan je klanten te digitaliseren, klanten digitaal te bereiken of te bedienen of je producten of (productie)processen te digitaliseren? 

Dan is er goed nieuws. De Provincie Overijssel komt met een nieuwe subsidieregeling om digitalisering bij MKB-bedrijven, culturele en maatschappelijke organisaties te bevorderen. Hiervoor kan vanaf 13 juli een “digitaliseringsvoucher” worden aangevraagd. 

“Dit is echt een mooie regeling om je webshop verder te ontwikkelen, klanten digitaal aan je te binden of je producten en productieprocessen te digitaliseren. Met het digitaliseringsvoucher kun je liefst tot 50% van je kosten dekken. Maar kom snel in actie want de verwachting is dat het beschikbare budget snel op zal zijn.”

Update 31 juli 2020: Zoals we al hadden verwacht is de regeling populair. Het beschikbare subsidiebudget voor deze regeling is in aanvraag inmiddels ver overschreden. Hoewel een aantal aanvragen nog moeten worden beoordeeld adviseert de Provincie Overijssel geen tijd meer te besteden in het indienen van nieuwe aanvragen omdat deze niet meer kunnen worden gehonoreerd. 

De coronacrisis raakt het midden- en kleinbedrijf, culturele en maatschappelijke ondernemingen, organisaties en verenigingen hard. De provincie Overijssel komt daarom met verschillende regelingen om deze sectoren te ondersteunen. De regelingen zijn onderdeel van het herstelpakket ‘de Overijsselse Aanpak’.

Hoe ziet de regeling eruit:

De regeling is bedoeld voor het ondersteunen van Overijsselse MKB-bedrijven, culturele en maatschappelijke organisaties die hard worden getroffen door de coronacrisis. Deze bedrijven kunnen een digitaliseringsvoucher aanvragen. Met deze voucher kan een in Overijssel gevestigd bedrijf worden ingeschakeld voor het digitaliseren van producten en productieprocessen en het digitaal bereiken en bedienen van klanten en leden.

Een aantal toepassingen waar het voucher voor kan worden ingezet:

  • advies digitale strategie
  • opzet en verbetering webshop
  • koppeling webshop aan voorraadadministratie en ERP-systemen
  • verbetering online vindbaarheid
  • website veiliger maken
  • datamanagement
  • online leveren diensten
  • hulp bij social media campagnes
  • online boekingssystemen
  • opzetten van live streams

De provincie verstrekt vouchers van maximaal 2.500 euro voor digitale dienstverlening en maximaal 10.000 euro voor digitalisering van producten en processen. Er is sprake van cofinanciering; de voucher kan worden ingezet voor maximaal de helft van de kosten.

De voucher kan vanaf maandag 13 juli worden aangevraagd. Meld je nu aan bij EtPerron5  We helpen je graag op het juiste digitale spoor en ondersteunen je,gratis bij het aanvragen van het voucher. Het beschikbare budget is beperkt en de verwachting is dat de beschikbare subsidie snel op is.

EtPerron5 ondersteunt organisaties met digitaliseren en digitale transformatie om zo beter aan de wensen en behoefte van klanten te kunnen voldoen. We zijn in Zwolle gevestigd. Je kunt dus bij  ons terecht met het digitaliseringsvoucher.

Terug naar de EtPerron5 hoofdpagina